Faceți clic pe ,,Mai mult'' și introduceți numele produsului
Soluțiile noastre pentru succesul dvs.
Există în mod normal un număr mare de suporturi pentru sistemele de tencuieli. În conformitate cu standardele aplicabile, suportul trebuie verificat înainte de începerea lucrărilor de tencuit. La clădirile noi, pereţii sunt construiţi, în general, din beton armat, zidărie, BCA sau lemn. Datorită diversităţii mari de materiale de construcție a pereților de astăzi, este necesară o selecție exactă a tencuielii potrivite pentru suport. În funcție de structura tehnică a peretelui, adesea sunt disponibile mai multe variante de tencuieli. Practic, norma DIN 18550 precum și fișele tehnice ale asociaţiilor pentru sisteme de izolaţie, tencuieli şi mortare precum şi a industriei de ipsos trebuie respectate.
Înainte de aplicarea tencuielii, betonul trebuie să fie suficient de uscat și neted. Suportul trebuie să fie rezistent și fără impurități, cum ar fi uleiul de cofraj. Înainte de începerea lucrărilor de tencuit trebuie realizat controlul adecvat al suportului, conform normativelor în vigoare. De asemenea, se recomandă măsurarea temperaturii sau, dacă este necesar, a umidității. Tencuielile pe bază de ipsos nu sunt adecvate pentru suporturile din beton. Pretratarea betonului înainte de aplicarea tencuielilor care conţin şi ipsos se face cu punte de aderenţă, iar pentru tencuieli de var-ciment se face cu masă de şpaclu.
Este deosebit de important să se cunoască tipul exact de cărămidă utilizat pentru construcțiile de zidărie, deoarece gama de cărămizi oferite este aproape nelimitată. Ca regulă generală, zidăria trebuie să fie îmbinată complet înainte de începerea lucrărilor de tencuire, să nu fie murdară sau uscată. Defectele din zidărie trebuie închise cu un material adecvat înainte ca tencuiala să fie aplicată, iar eflorescențele uscate să fie îndepărtate. Straturile de tencuială cu grosimi diferite ar trebui evitate. Se recomandă aplicarea unui spriţ de umplere pe întreaga suprafață ce urmează să se tencuiască.
Zidăria mixtă este un suport problematic deoarece sunt prezente materiale cu proprietăți diferite. În cazul acesta nu poate fi realizat un suport omogen și pot apărea sarcini locale. Dacă tencuiala se aplică in mai multe straturi, este necesară aplicarea unui strat de umplere ulterior pentru limitarea fisurilor.
Zidăria din BCA este un material de construcție minerală cu proprietăți de izolare termică deosebit de bune pentru pereți cu o proporție foarte mare de goluri de aer cauzate. Aceasta este adesea denumită ca gazbeton și trebuie să fie îmbinată complet înainte de începerea lucrărilor de tencuire, să nu fie murdară sau uscată. Defectele din zidăria din BCA trebuie închise cu un material adecvat înainte ca tencuiala să fie aplicată, iar eflorescențele uscate să fie îndepărtate. Straturile de tencuială cu grosimi diferite ar trebui evitate.
Dacă suportul este constituit din materiale din lemn, cum ar fi plăcile ușoare din rumeguş sau căramizile din lemn, trebuie avut în vedere ca plăcile să fie lipite suficient de bine de suport. Plăcile umede sau învelite trebuie să fie complet uscate. Lucrările de tencuire pot fi demarate numai după ce zidăria solidă sau structura de susținere a betonului au fost uscate suficient pentru a evita o deteriorare ulterioară a structurii. Părţile desfăcute trebuie îndepărtate.
Camerele renovate obţin o atmosferă nouă, placută prin structura tencuielilor decorative și nuanţele vopselelor.
Asanarea instalațiilor tehnice are un efect semnificativ asupra pereţilor și plafoanelor interioare existente.
Pentru asanarea şi renovarea pereţilor interiori şi a plafoanelor există diferite sisteme de tencuieli disponibile.
CERINŢE
HASIT produce tencuieli speciale de asanare și renovare, pentru acest domeniu de aplicare, care și-au demonstrat deja eficacitatea practică și durabilă. Aici puteți să aflați cum scăpaţi de mucegai.