Faceți clic pe ,,Mai mult'' și introduceți numele produsului
Soluțiile noastre pentru succesul dvs.
Designul spaţiilor - la interior şi exterior
Plăcile ceramice, pavelele și pardoselile din piatră naturală se numără printre cele mai vechi elemente de design arhitectural. Acestea permit realizarea celor mai diverse spații atât la interior, cât și la exterior. În plus față de cerințele în materie de design, suprafețele cu pardoseala executată din gresie sau pavele trebuie să respecte, de asemenea, anumite cerințe tehnico-economice și de fizică a construcției.
Betonul este un material de construcție folosit în multe tipuri de lucrări de infrastructură, de construcții, de amenajări peisagistice și de grădini, dar și în construcția de drumuri. Betonarea fundaților, realizarea de delimitări pentru drumuri, construcția de pereți și multe altele se realizează cu ajutorul acestui material versatil. Betonul este maleabil și se poate folosi în mod individualizat. Punerea la dispoziție la fața locului a cantității potrivite, în consistența și calitatea corespunzătoare, necesită o planificare inteligentă, experiență de ani de zile și cunoștințe aprofundate despre acest material de construcție deosebit. El poate fi fabricat la fața locului, sau într-o stație de betoane. Betonul HASIT la siloz pune întotdeauna la dispoziție cantitatea necesară la calitatea potrivită și la momentul potrivit. Atât utilizatorii profesioniști, cât și cei amatori („do-it-yourself”) apreciază betoanele preamestecate, datorită standardelor de calitate întotdeauna constante, precum și datorită posibilității de prelucrare raționale și lipsite de probleme.
Grădinile trebuie să crească împreună cu locul în care sunt amplasate și împreună cu clădirea, cu care să formeze un tot unitar și armonios. Tendința de apropiere de natură readuce pavelele pe drumuri, terase, căi de acces auto, piețe, precum și pe potecile prin gazon și în zonele cu bănci. Gama largă de formate, de culori și de structuri ale suprafeței le oferă proprietarilor, arhitecților și proiectanților peisagiști și de grădini posibilități practic nelimitate de amenajare. Suprafețele din pavele pe care se umblă sau pe care se circulă cu vehiculele se supun, în funcție de utilizare, unor cerințe deosebit de ridicate. Fixarea lor sigură se realizează doar prin pozarea cu grijă, folosind mortare de calitate pentru pavaje, care garantează o durabilitate și o robustețe deosebite.
În timp ce pavelele în sine sunt insensibile la îngheț, la sare sau la solicitările mecanice, structura de dedesubtul lor și stratul de sol amenajat pe care sunt pozate, precum și stratul de protecție anti-îngheț și cel de suport, mortarul folosit la pozare și mai ales realizarea rosturilor impun cerințe ridicate de calitate. Acolo unde trebuie să se aducă în acord amenajarea pretențioasă cu rentabilitatea, produsele pentru pavaje și lucrări cu piatră naturală de la HASIT își găsesc utilitatea, contribuind la sprijinirea, în mod optim, a condițiilor de la fața locului.
Dalele sunt un material de construcție istoric și modern în același timp, fiind unul din cele mai vechi mijloace de amenajare din arhitectură. Multitudinea de culori, de forme și desene lasă loc de idei personale și corespund celor mai înalte pretenții. Dalele se potrivesc, în funcție de calitate și proprietăți, atât pentru interior, cât și pentru exterior. În cazul plăcilor porţelanate, cioburile sunt arse la 1150°- 1300° C. Prin adăugarea de feldspat și de alte adaosuri fondante de lipire, spațiile goale mari sunt umplute cu picături topite asemănătoare cu sticla. Astfel, se obține o densitate mai ridicată, un coeficient mai redus de absorbție a apei și o mai bună rezistență mecanică. Piatra rezistă la îngheț. Aproape toate dalele pentru zonele exterioare supuse la solicitări puternice sunt realizate din piatră. Glazurile transparente sau înnobilările de suprafață realizate în fabrică şi măresc rezistența la pete. În funcție de tip și de variante, există diferențe mari, printre altele în ceea ce privește rezistența la abraziune. Suprafețele din dale pe care se umblă sau pe care se circulă cu vehiculele se supun, în funcție de utilizare, unor cerințe deosebit de ridicate. Fixarea lor sigură se realizează doar prin pozarea cu grijă, folosind mortare de calitate pentru pavaje, care garantează o durabilitate și o robustețe deosebite. Structura de dedesubtul lor și stratul de sol amenajat pe care sunt pozate, precum și stratul de protecție anti-îngheț și cel de suport, mortarul folosit la pozare și mai ales realizarea rosturilor impun aceleași cerințe de calitate ca și pavajele.
Pe termen mediu și lung, umezeala duce la distrugerea structurală. Pentru a proteja materialele ce formează peretele împotriva infiltrării umezelii și apei, se folosesc etanșări reglementate sau definite de autoritățile de inspecție în construcții, sub formă de acrilați, de paste și benzi cu priză hidraulică modificate cu plastic etc., în funcție de necesități.
În domeniul dalelor și plăcilor, există sisteme de etanșare certificate de autoritățile de inspecție în construcții, formate dintr-un material de etanșare și un adeziv. În zona care intră în contact cu solul, conform DIN 18195, se poate folosi, în locul etanșării cu bitum uzuale până acum, peste care nu se poate aplica tencuială, o etanșare minerală flexibilă, peste care, la nevoie, se poate aplica tencuială. Deosebit de sensibile sunt trecerile din colțuri, care se etanșează cu benzile de etanșare înglobate în materialul de etanșare.
Doar câțiva pași
Încă nu vă este clar care produs este cel mai potrivit? Cu tool-ul de căutare a produsului HASIT aflaţi soluția perfectă.
Utilizare simplă
Cu ajutorul Calculatorului de consum HASIT, veți obține cantitatea de material de care aveți nevoie în doar câțiva pași.