Faceți clic pe ,,Mai mult'' și introduceți numele produsului
Soluțiile noastre pentru succesul dvs.
Tencuielile fine Edelputz sunt de peste 100 de ani garanția pentru construcții durabile și permanent frumoase, indiferent de vârstă. Tencuielile fine Edelputz sunt mortare uscate minerale, de calitate superioară, fabricate industrial. Componentele acestora, de exemplu var alb, ciment alb și nisip de marmură de calitate superioară, sunt sigure din punct de vedere ecologic, fiind unice și inegalabile în Europa. Diversitatea de structuri, culori și granulații garantează realizarea unor suprafețe cu un design individual cât se poate de expresiv. Tencuielile fine sunt rezistente la lumină și la intemperii. Datorită compoziției lor minerale, aceste tencuieli permit cea mai ridicată difuzie a vaporilor de apă. Ușor de pus în operă și beneficiind de cel mai bun raport calitate/preț, tencuielile fine sunt cel mai apreciat și mai economic element de design și execuție pentru fațade și spații interioare.
Beneficiarii și arhitecții plasează cerințe ridicate privind culoarea, fizica clădirilor și structura pereților interiori. Atunci când se întăresc și se usucă, tencuielile minerale formează un sistem capilar în structura tencuielii, care poate absorbi și elibera umiditatea ridicată pentru o perioadă scurtă de timp. Din acest motiv, cel mai frecvent se utilizează tencuieli de var-ciment.
Soluţia pentru construcţiile existente, în special asanarea şi conservarea clădirilor monument istoric, este utilizarea produselor pe bază de var, singura soluţie corectă. Tencuielile termoizolante pe bază de var de la HASIT au avantajul că păstrează structurile, în mare parte inegale, a clădirilor vechi, şi cu toate acestea sunt eficiente din punct de vedere energetic pentru renovare - atât în interior, cât și în exterior.
Liantul răşină siliconică are o suprafață microporoasă, care este foarte rezistentă la apă. Rășinile siliconice sub formă de emulsii apoase sunt utilizate pentru obţinerea tencuielilor și vopselelor siliconice și combinate cu dispersii polimerice adecvate.
După lut, ipsosul este unul dintre cei mai vechi lianți utilizați de oameni. Ipsosul este o rocă naturală formată ca sediment prin evaporarea apei de mare acum 200 de milioane de ani. Tencuielile de ipsos se caracterizează prin lipsa dezhidratării și a efectului lor de reglare a umidității. Ele pot fi folosite numai în spaţii interioare. Producția de ipsos implică doar o utilizare redusă a combustibililor fosili.
Mortarele de var au fost găsite în regiunea Mesopotamiei încă din anul 5000 î.Hr. Varul ca şi liant este folosit în prezent de cele mai multe ori ca var hidratat sub formă de pulbere. Pentru tencuielile de var, se folosesc var hidratat şi var hidraulic sau combinații ale acestora. Tencuielile de var sunt deschise la difuzie, au o capacitate de absorbție a apei la fel de bună ca tencuielile de ipsos și au, de asemenea, un efect de reglare a umidității asupra climatului interior. Tencuielile de var-ipsos combină avantajele celor doi lianţi. Ele au un efect de reglare a umidității și de neutralizare. Pot fi aplicate ca tencuieli unistrat sau multistrat.
Cimentul este un liant hidraulic produs din clincherul de ciment Portland și pietre de ipsos, precum și din macinarea a diverşilor aditivi (zgura de furnal, cenușă, calcar, etc.). Tencuielile de var-ciment combină avantajele tencuielilor de var și ciment. Amestecurile specifice de var pot completa proprietățile cimentului, cum ar fi clasa de rezistența ridicată și durabilitatea, în direcția îmbunătățirii gradului de prelucrare a tencuielilor. Pe lângă utilizarea pe fațade, acestea pot fi de asemenea utilizate la interior, în special în încăperi umede și scări cu solicitări mecanice ridicate.
Tencuielile în strat subțire sunt foarte potrivite pentru suporturile plane, cum ar fi cărămizi plate sau zidărie din BCA cu toleranțe dimensionale reduse de masă. Acestea plasează cerințe sporite tuturor părților implicate, în special aplicatorilor. Pentru grosimi diferite ale pereților, trebuie acordată o atenţie sporită asupra componentelor construcţiei, cum ar fi obloane, elemente de susţinere, precum și ramele ușilor și alte componente dependente de grosimea peretelui. Colțurile exterioare ale pereților și plafoanelor trebuie să fie prevăzute cu un profil de colț / margine pentru tencuieli în strat subțire.
Tencuielile în strat subțire sunt tencuieli speciale pe bază de var, ciment sau ipsos, dintre care unele pot fi aplicate și sub formă de tencuială suport subțire și / sau tencuială decorativă. Spre deosebire de tencuielile standardizate, cu o grosime minimă de 10 mm sau 15 mm, tencuielile în strat subțire sunt aplicate într-un strat de 3 mm până la 6 mm grosime. De regulă, tencuielile în strat subţire se aplică pe suporturi plane la o grosime de cca. 4 mm. Aplicatorul trebuie să țină cont de faptul că, cu tencuiala în strat subțire, toleranțele maxime de planeitate de 2 mm până la 3 mm pot fi compensate cu grosimea obișnuită a tencuielii. În principiu, trebuie aplicate toleranțe dimensionale de masă mai mari la baza tencuielilor decât sunt permise conform DIN 18022 "Toleranțe în construcția clădirilor, 1. tabel 3, linia 5". Toleranțele de planeitate de 5 mm între suporturile neplanare și suprafețele finisate ale pereților nu pot fi compensate cu tencuieli în strat subțire.
Adezivii de lipire şi masele de şpaclu sunt mortare de lipire şi nivelare universale folosite zi de zi pe şantierele de construcţii. Adezivii de lipire sunt utilizați ca punte de lipire pe suporturi netede, critice. Pe o scară largă sunt utilizaţi pentru şpăcluirea şi înăsprirea suporturilor înainte de aplicarea tencuielilor decorative fine. Masele de şpaclu au o importanță sporită în utilizarea ca "masă de şpaclu pentru armarea tencuielii cu inglobarea plasei de armare textilă cu fibre de sticlă" pe o tencuială ușoară. Suprafeţele și diagonalele armate nu pot preveni posibilitatea formării fisurilor, dar pot reduce riscul. Pentru înglobarea plasei de armare textilă cu fibre de sticlă trebuie folosită o masă de şpaclu minerală , precum şi o tencuială suport şi tencuială decorativă adecvată. Mortarul de armare trebuie să fie suficient de bine lipit, iar plasa de armare să fie înglobată în patul de mortar pe întreaga suprafața. Pentru utilizarea funcțională a maselor de şpaclu HASIT, sunt recomandate plasa de armare HASIT roșie sau albă.
Camerele renovate obţin o atmosferă nouă, placută prin structura tencuielilor decorative și nuanţele vopselelor.
Asanarea instalațiilor tehnice are un efect semnificativ asupra pereţilor și plafoanelor interioare existente.
Materialele vechi de construcție a pereților găsite ca suporturi pentru tencuieli trebuie să fie examinate cu atenție înainte de aplicarea unor tencuieli noi.
CERINŢE
HASIT produce tencuieli speciale de asanare și renovare, pentru acest domeniu de aplicare, care și-au demonstrat deja eficacitatea practică și durabilă. Aici puteți să aflați cum scăpaţi de mucegai.